EEN PUSH EN PULL STRATEGIE VOOR EEN LEEFBARE WERELD

Ik ben Marijke en waar ik bedrijven help om impact te maken en gevonden te worden, help ik mensen door middel van coaching naar een waardevol en bewust leven.

IMG_8483 2.JPG
 
IMG_4000.jpg

Ik ben Marijke, 28 jaar oud, en (nu nog) wonende in Groningen. Noem mij gerust een tikkeltje ambitieus en idealistisch. Met een passie voor de puurheid van het leven, de natuur, de wereld en haar mensen. Maar ook een passie voor creëren, dingen samenbrengen en kloppend maken. Zowel online als offline richt ik mij op gelijkgestemde mensen en dingen en geniet ik van kwetsbare en open minded gezelschap.


Met A Sustainable Mindset wil ik laten zien dat het om meer gaat dan wat je wel en niet moet kopen. Het begint met hoe je naar de wereld kijkt, je eigen overtuigingen, patronen en gewoontes. Ik geloof heel erg dat onze consumptiemaatschappij berust op allerlei overtuigingen en angsten die van generatie op generatie zijn overgedragen. Het is pittig om daarvan te breken en opnieuw naar de wereld om je heen te kijken. Maar als we dat doen, volgt actie vanzelf. Daarnaast heb ik mij altijd heel erg alleen gevoeld in mijn duurzame reis. Niemand vertelde mij hoe ik zou moeten omgaan met reacties van anderen of klimaat depressie. Hier wil ik graag aandacht aangeven en een plek bieden om daar steun voor te vinden.


Zoals ik eerder aangaf noem ik het een push and pull strategie om de wereld te verbeteren. Dit is een bekende term in marketingland waarbij het draait om vanuit de bedrijven het aanbod te pushen en de markt te laten trekken om aanbod. Door enerzijds impactvolle ondernemers te helpen gevonden te worden en hun verhaal te vertellen. En anderzijds consumenten te helpen met een duurzame lifestyle hoop ik mijn bijdrage aan een betere wereld te vergroten.

 

IN ANDERE MEDIA

 

Podcast

TESS TO SUSTAINABILITY

In de podcast van Tess to sustainability neemt Tess ons mee in haar zoektocht en reis naar een duurzaam leven. Ze spreek met verschillende gasten over verschillende onderwerpen en hun persoonlijke duurzame reis. Ik was te gast om te praten over mijn duurzame reis en één van mijn favoriete onderwerpen: Slow Fashion.